Calitate - Garanție pentru calitate
Postat de
apr 18, 2020
Uncategories
0 Comentarii
Fiecare borcan de miere care pleacă din fabrica Apidava a scris pe etichetă numărul lotului de unde provine mierea; acesta este, de fapt, ADN-ul acelui produs, conform căruia putem stabili sursa exactă a mierii conținute de acel borcan, caracteristicile fizico-chimice ale acesteia, cantitatea de miere ambalată din acel lot, precum și magazinele unde se livrează.
Calea produsului este supravegheată după cum urmează:
- primul control are loc la primirea mierii; aspectul, gustul și parfumul acestuia sunt verificate și furnizorului i se spune la fața locului dacă mierea lui este acceptată sau nu.
- mierea acceptată este păstrată pentru a fi analizată, fiecare furnizor primind un număr de intrare
- după efectuarea tuturor analizelor și primirea acceptului laboratorului, mierea este păstrată în depozit; acesta este împărțit în sortimente, fiecare butoi fiind bifat individual (cu numele furnizorului, cantitatea, sortimentul și data de primire)
- un eșantion din fiecare lot analizat este păstrat în laborator timp de 12 luni, fiecare butoi din depozitare având un corespondent proba la laborator-arhivă
- mierea trebuie să treacă mai multe etape de filtrare pentru a se asigura că nu mai rămân impurități din extracție.
- Pe întregul proces tehnologic, probele de miere sunt prelevate din fiecare lot format și bine analizat
- Verificarea finală constă în extragerea de probe aleatorii privind produsul, precum și ambalajul, pentru a asigura garanția calității sale.